Hotel Olimpia we Wrocławiu – restauracja Olimpia

Restauracja Olimpia to niewielki lokal, zapewniający gościom kameralną, intymną atmosferę. To doskonałe miejsce na posiłek w rodzinnym gronie, kolację biznesową czy randkę z drugą połówką. W restauracyjnym menu znajduje się wiele przysmaków przygotowanych przez profesjonalnego szefa kuchni.
Specjalności z restauracyjnego menu to wyśmienite dania kuchni regionalnej oraz europejskiej. Podczas wizyty w Olimpii warto rozpieścić swoje kubki smakowe i spróbować specjalności szefa kuchni: „Sznycla Olimpijskiego”, „Kaczki w pomarańczach” i pysznego „Steku Leśnika”.
Tatar Restauracja Olimpia to idealny lokal dla zagranicznych turystów, którzy chcieliby zapoznać się z tradycyjnymi, polskimi potrawami. W karcie dań znajdują się klasyczne przysmaki polskiej kuchni - wszystkie przygotowane zgodnie z wieloletnią tradycją. My szczególnie polecamy pysznego tatara, żurek i doskonale przyrządzoną golonkę.
Dla osób, które lubią zaskakiwać się nowymi smakami, przygotowano menu z daniami kuchni europejskiej. Do naszych ulubionych potraw należy „Carpaccio cielęce”, „Łosoś na grassini”, „Przysmak grecki” i „Piękna Helena” – danie o tajemniczej nazwie i doskonałym smaku.
Wszystkie przysmaki smakują lepiej w akompaniamencie lampki dobrego wina – a tych do wyboru w Olimpii jest sporo! Restauracyjna piwnica zaopatrzona jest w wiele gatunków smacznych win.

Restauracja Olimpia – śniadania

Codziennie w restauracji Olimpia serwowane jest smaczne śniadanie w formie bufetu. Posiłki są urozmaicone, podawane zarówno na ciepło, jak i zimno. Goście zachwalają duży wybór i jakość przygotowania.
Warto wspomnieć, że śniadanie jest wliczone w cenę doby hotelowej! Naszym ulubionym miejscem na poranny posiłek jest taras nad urokliwym oczkiem wodnym.

Imprezy okolicznościowe i uroczyste obiady

Restauracja Olimpia posiada również ofertę okolicznościową. To doskonałe miejsce na uroczysty obiad rodzinny lub elegancki, firmowy lunch czy spotkanie biznesowe. Sala idealnie nadaje się do organizacji komunii, przyjęć weselnych oraz imprez jubileuszowych. W sezonie wiosennym oraz letnim możliwe jest zorganizowanie imprezy plenerowej przy grillu lub ognisku. Więcej na ten temat możesz przeczytać w zakładce imprezy okolicznościowe.